dissabte, 28 de juliol del 2007

MURGA MURGAE / 1- També m’agraden les regates

King Neeve Ellot


M’han dit que d’ací al 2007 tindrem tots bona dosi de regates. Me n’alegre, la veritat.
Encara que sóc de secà confesse la meua passió per les regates. Veure la profunditat de línies i corbes, com la gent s’apega als televisors per veure-les en tota la seua immensitat, encara que siga a altes hores de la matinada i a canals de televisió que ningú mai no veu, segons les estadístiques i audiències. I diu que vindran de ben lluny. És una activitat que atrau pels voltants del Port de València.
La veritat és que és un sector puixant, i no ho dubte. Parlen de 10.000 llocs de treball, si és que al plaer se li pot dir treball.
A mi m’agrada assaborir com el vent que desfà els cabells tan ben pentinats en l’esforç humà i ben humà per reeixir-ne vencedor en la competició a dos, a tres, a mogolló. En una cursa frenètica per aplegar el primer, però a curta distància del segon, que si no és així l’èxit no té gràcia. Més i més. Amunt i avall, amb la superfície dura i suau endinsant-se en el líquid element. Esgotats.
I les olors intenses, de peix i marisc. El contacte amb la natura, al natural, xe.
I gaudir de la llum que incideix i permet observar amb detall cada porus, veure com es banyen la roba i els cossos. I tots amb gorreta, uniformadets.
Ara, si us he de ser sincer, més que les regates del cul m’han agradat sempre les regates dels pits.

La Vall d’Albaida, o no, 28 de novembre de 2003.